Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Міжнародна співпраця з Латвією продовжується

В рамках програми ЄС «Європа для громадян» була організована поїздка до Латвії групи славутичан, які представляли сфери культури, освіти, спорту і туризму. Вже третій рік поспіль м. Славутич та м. Айзкраукле (Латвія) активно співпрацюють як міста-побратими над реалізацією різноманітних...

 
В рамках програми ЄС «Європа для громадян» була організована поїздка до Латвії групи славутичан, які представляли сфери культури, освіти, спорту і туризму.

Вже третій рік поспіль м. Славутич та м. Айзкраукле (Латвія) активно співпрацюють як міста-побратими над реалізацією різноманітних міжнародних проектів та програм, що фінансуються коштами грантів Європейського союзу. Цього року делегація нашого міста, на запрошення міського голови Леонса Лідумса (м. Айзкраукле, Латвія) взяла участь у міжнародних заходах в рамках програми ЄС «Європа для громадян».
 

 
Метою програми є планування стратегії співпраці на найближчі 5 років за напрямками: культура, освіта, спорт, молодіжний рух. Учасниками проекту стали представники семи країн: Україна (м. Славутич), Латвія, (м. Айзкраукле), Литва (м. Біржай), Польща (м. Тщев), Німеччина (м. Епштайн), Білорусь (смт. Шарковщина), Угорщина (м. Кішкухалас).

 

Непомітно промайнув тиждень, залишивши по собі яскраві спогади від зустрічі з цікавими, творчими, креативними і активними людьми з Латвії, Білорусії, Литви, Німеччини, Польщі та Угорщини.

Ми мали можливість поділитися і отримати безцінний досвід колег братніх держав, запланувати стратегію співробітництва партнерів на наступні п’ять років у сфері культури, спорту, освіти, туризму, роботі з молоддю. Також ознайомились з проектами для залучення коштів міжнародних фондів та організацій.
 

Висловлюю слова великої вдячності Leons Līdums та його креативній команді за гостинність, теплу і дружню атмосферу, яскраві спогади, емоції, нові знайомства, унікальну можливість познайомитися з іншою культурою і традиціями. Такі зустрічі заряджають новими ідеями і змушують повірити, що культура і дружба не мають кордонів !
 

Сподіваємось на плідну співпрацю в майбутньому.
 

 

Делегація м. Славутича, Україна.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: