Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Впевнені кроки співробітництва

Зразком партнерських і дружніх відносин є співпраця міст Славутич та Айзкрауклє. За три роки напрацьовано багатий, корисний, взаємовигідний українсько-латвійський досвід у питаннях співпраці органів місцевого самоврядування, громадських організацій. Три обміни делегаціями тільки у цьому році свідчать, що є постійна

Зразком партнерських і дружніх відносин є співпраця міст Славутич та Айзкрауклє. 


За три роки напрацьовано багатий, корисний, взаємовигідний українсько-латвійський досвід у питаннях співпраці органів місцевого самоврядування, громадських організацій. Три обміни делегаціями тільки у цьому році свідчать, що є постійна зацікавленість сторін у розвитку партнерства в культурі, освітньому, молодіжному, туристичному напрямках.

Сьогодні делегація представників органів місцевого самоврядування міста Айзкрауклє та громадської організації «Союз «Чорнобиль» – Латвія» провела у виконавчому комітеті Славутицької міської ради зустріч із ветеранами профспілкової організації Чорнобильської АЕС. Міський голова Юрій Фомічев та голова міської думи Айзкрауклє Леонс Лідумс підтвердили важливість встановлених дружніх відносин, що активно розвиваються вже на рівнях структурних підрозділів органів місцевого самоврядування.

На зустрічі обговорили питання соціального захисту чорнобильців. Про роботу профспілкової організації ветеранів Чорнобильської АЕС, що нараховує 720 учасників, розповіла голова організації Лідія Клімова. Про діяльність «Союзу «Чорнобиль» – Латвія» повідомив її віце-президент Маріс Шопс. Сьогодні ця організація опікується більш 4 тисячами учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, з яких 3,5 тисячі є інвалідами I–III груп.

Програма перебування латвійської делегації в Славутичі передбачає відвідування Чорнобильської АЕС та міста Прип’ять, музею міста Славутича і дитячого садочку «Маріте». Відбудуться й робочі зустрічі у відділі культури, національностей та релігій, управлінні захисту населення. Пройдуть і перемовини щодо участі Славутича в програмі ЄС «Європа для громадян». 
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: