Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Страшна правда та вигадки в серіалі HBO «Чорнобиль»

В Офісі підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» 12 червня славутичани зібралися на зустріч-дискусію «Страшна правда та вигадки у серіалі HBO «Чорнобиль». Ліквідатори аварії на ЧАЕС, колишні й теперішні працівники станції, прип’ятчани говорили...

В Офісі підтримки громадських ініціатив КП «Агентство регіонального розвитку» 12 червня славутичани зібралися на зустріч-дискусію «Страшна правда та вигадки у серіалі HBO «Чорнобиль». 


Ліквідатори аварії на ЧАЕС, колишні й теперішні працівники станції, прип’ятчани говорили про обставини страшних днів після аварії на ЧАЕС і про те, наскільки достовірно вони показані в серіалі HBO «Чорнобиль». Серед інших у зустрічі взяли участь Володимир Щербина, Василій Маркін, Артур Корнєєв, Сергій Акулінін, Олексій Фатахов, Олександр Купний, які емоційно говорили про те, що вони пережили в перші дні аварії, та про те, наскільки правильно хронологія та технічні особливості процесу ліквідації наслідків аварії показані в серіалі.

До обговорення долучились і гості міста – цими днями до Славутича приїхала делегація представників громадської організації «Союз «Чорнобиль» – Латвія» та органів місцевого самоврядування Айзкрауклє, міста-побратима Славутича, на чолі з головою міської думи Леонсом Лідумсом. Латвійські гості говорили про те, що серіал безперечно привернув увагу молодого покоління до проблеми Чорнобиля. У дискусії також взяли участь представники ЗМІ – голландський журналіст та автор кількох книг Міхіл Дріберген та головний редактор газети «Теледень–Славутич» Людмила Богун.

Найближчим часом вони планують підготувати статті та відеозвіт про проведену дискусію та індивідуальні інтерв’ю з її учасниками. Американська прем’єра серіалу спричинила світовий суспільний резонанс та підвищила інтерес до історії вибуху на ЧАЕС. Вже після виходу першої серії мережу заполонили рецензії кінокритиків, оцінки та відгуки глядачів. Нагадаємо: проект «Чорнобиль» описує трагічні події масштабної катастрофи на Чорнобильській АЕС, розповідає історії людей, які ліквідовували наслідки вибуху, та показує, що трапилось із тими, хто зазнав найбільшого радіоактивного опромінення.

Зйомки серіалу проходили на території Києва, Прип’яті та Литви. Варто зазначити, що саундтрек до вже культового серіалу «Чорнобиль» на прохання продюсерів проекту створив муніципальний чоловічий хор «Гомон» у Львові. На агрегаторі Metacritic cеріал «Чорнобиль» зібрав середню оцінку 83 бали із ста від критиків та 9,5 бали з десяти від глядачів, а згідно IMDb, «Чорнобиль» очолив перелік 250 найвище оцінених телесеріалів в історії. Серіал «Чорнобиль» від HBO викликав туристичний бум – і вже у цьому туристичному сезоні очікується зростання кількості відвідувачів Зони відчуження на 30%.

Вже 18 червня на одному з українських телеканалів відбудеться українська телепрем'єра серіалу «Чорнобиль». Безперечно, варто переглянути фільм, аби скласти власне враження про нього.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: