Завантаження ...

Україна та Білорусь продовжують обмін досвідом ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС у рамках проекту МАГАТЕ

У рамках проекту МАГАТЕ RER7010 зону відчуження відвідали представники Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника та Департаменту з ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС МНС Республіки Білорусь. У рамках експертної...


У рамках проекту МАГАТЕ RER7010 зону відчуження відвідали представники Поліського державного радіаційно-екологічного заповідника та Департаменту з ліквідації наслідків катастрофи на ЧАЕС МНС Республіки Білорусь. 
У рамках експертної зустрічі вони ознайомилися з пріоритетними напрямами поточної діяльності Агентства та роботою підприємств системи ДАЗВ. Як зазначає керівництво ДАЗВ, підтримка партнерських відносин з білоруськими експертами є важливим вектором роботи, адже наші країни найбільше постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи. 

Обмін досвідом з ліквідації наслідків аварії та відродження постраждалих територій між Україною та Білоруссю є важливим для узагальнення профільних напрацювань задля удосконалення міжнародних стандартів безпеки та розвитку науки загалом.

Зокрема, експерти обговорили механізми управління радіоактивно забрудненими територіями та функціонування заповідних об’єктів в умовах забруднення. Під час візиту делегація ознайомились з досвідом України у сфері радіоекологічних досліджень та моніторингу навколишнього середовища, реагування на надзвичайні ситуації, характеризації та поводження з радіоактивними відходами та інформування населення.
 

За результатами зустрічі білоруські фахівці розглянуть шляхи практичного застосування українського досвіду у Республіці Білорусь.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия