Завантаження ...

ДАЗВ та Лісова служба США розширюють співпрацю

ДАЗВ та Лісова служба США розширюють співпрацю щодо підвищення протипожежної безпеки зони відчуження. Під час зустрічі керівництва ДАЗВ і підприємств зони відчуження з представниками Лісової служби США було обговорено результати та перспективи співпраці установ. Зокрема, представники Лісової ...

 
ДАЗВ та Лісова служба США розширюють співпрацю щодо підвищення протипожежної безпеки зони відчуження

Під час зустрічі керівництва ДАЗВ і підприємств зони відчуження з представниками Лісової служби США було обговорено результати та перспективи співпраці установ. Зокрема, представники Лісової служби відзначили прогрес ДАЗВ щодо створення Координаційного центру із управління надзвичайними ситуаціями та запевнили у готовності й надалі надавати експертну допомогу за цим проєктом.

«Співпраця із США щодо підвищення протипожежної безпеки зони відчуження є для Агентства одним з ключових пріоритетів. Завдяки Лісовій службі підприємства зони відчуження отримують матеріально-технічну допомогу для запобігання та реагування на надзвичайні ситуації. Зокрема, цього року ДСП «Північна Пуща» отримала гуманітарну допомогу для протидії лісовим пожежам, а також українські фахівці пройшли тренінг-курс «Лідерство-580» і обмінялися досвідом з Національним пожежним бюро США», - зазначив т. в. о. Голови ДАЗВ Олександр Ковальчук.

Також директор Чорнобильського радіаційного-екологічного заповідника повідомив стосовно прогресу у розробленні «Fire Management Plan» за результатами поїздки в США. Представники Лісової служби погодилися розглянути розроблений план та надати свої зауваження й рекомендації.

Окрім того, під час зустрічі експерти досягли домовленостей щодо співпраці задля розбудови комунікаційної спроможності зони відчуження, зокрема, надання з боку США допомоги в розробленні та організації комунікаційного плану. Відповідне засідання має відбутися 9-10 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия