Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Куглий стіл щодо впровадження медичної реформи

8 січня у залі засідань виконавчого комітету відбувся круглий стіл щодо впровадження медичної реформи за участю представників міської влади, Славутицької міської лікарні та депутатів міської ради. Головний лікар Олексій Ладижев надав коротку інформацію про нововведення у сфері надання медичних послуг: "З 1 квітня ...

 
 

8 січня у залі засідань виконавчого комітету відбувся круглий стіл щодо впровадження медичної реформи за участю представників міської влади, Славутицької міської лікарні та депутатів міської ради.

Головний лікар Олексій Ладижев надав коротку інформацію про нововведення у сфері надання медичних послуг: "З 1 квітня на нас чекає перехід до нового типу фінансування. Національна служба здоров’я України розпочне працювати в межах Програми медичних гарантій - пакета медичних послуг, які держава гарантує пацієнту. Він охоплюватиме перелік основних медичних послуг на всіх рівнях допомоги. Крім первинної медичної допомоги і реімбурсації ліків, до гарантованого пакета входитиме спеціалізована і високоспеціалізована медична допомога – як амбулаторна, так і стаціонарна, медична реабілітація, паліативна, екстрена медична допомога, допомога при пологах та вагітності, допомога дітям, а також реімбурсація інсулінів". Основний принцип трансформації фінансування системи охорони здоров'я – “гроші йдуть за пацієнтом”. Стратегічні закупівлі медичних послуг здійснюватиме Національна служба здоров'я України.
 

 


На засіданні обговорили пріоритетні напрямки надання медичної допомоги у Славутичі. За попередньою інформацією головного лікаря, центр вторинної медичної допомоги Славутицької міської лікарні включатиме в себе: відділення екстреної допомоги, консультативно-діагностичне відділення, загально хірургічне відділення, відділення медичної реабілітації, медико-соціальної та паліативної допомоги, паталого-анатомічне відділення.
 

 


Після тривалого обговорення було прийнято рішення щодо стимулюючої доплати до заробітної плати медичним працівникам, що надають вторинну спеціалізовану медичну допомогу та визначено напрямки подальшої роботи для успішного впровадження вторинної ланки медичних послуг у місті.
 

 



Далі буде…

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: