Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Спалах коронавірусу в Чернігові, одноразові рушнички й асфальт

За останній тиждень кількість хворих на коронавірус у Чернігові стрімко зросла. Зараз у місті зафіксовано вже 68 випадків, із яких 5 – це діти віком від 4 років. Про це говорили на щотижневій нараді в Чернігівській міськраді. «Тих, хто одужав, – 19. У стаціонарі – 19. На ШВЛ нема нікого. За тиждень було 7 випадків. Потім 14. За 4 дні...

 
 

За останній тиждень кількість хворих на коронавірус у Чернігові стрімко зросла.

Зараз у місті зафіксовано вже 68 випадків, із яких 5 – це діти віком від 4 років. Про це говорили на щотижневій нараді в Чернігівській міськраді. «Тих, хто одужав, – 19. У стаціонарі – 19. На ШВЛ нема нікого. За тиждень було 7 випадків. Потім 14. За 4 дні тижня вже 20 осіб. За 2 з половиною тижні збільшення в три рази», – Владислав Кухар, начальник міського управління охорони здоров’я.

Через спалах коронавірусу в Чернігові міський голова вирішив почати дотримуватися карантинних правил і все ж носити маску. «Я от маску взяв і повертаюся до носіння масок. Наше українське недбальство може привести до того, що ми повернемося в червні до посилення карантину і знову до зупинки економіки. Відверто зізнаюся, що й самому вже набридла ця історія», – Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова. Із послабленням карантину в Чернігові також запрацювали дитячі садочки. Утім, із 11 тисяч вихованців до садочків прийшла лише четверта їх частина. «Відновили свою роботу всі дошкільні навчальні заклади. 19-й відновлює свою роботу з 3-го числа. Прийнято 23% вихованців. Це дало змогу неспішно провести всім скринінг температури на вході. Протягом дня повернули додому десятьох дітей. Сімох – із підвищенням температури, 1 – із педикульозом, в однієї дитини – кліщ, а ще в однієї – кашель», – Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міськради.

Продовжити навчання в садочках ці діти зможуть лише за наявності в них медичної довідки про те, що вони не хворі. Від коронавірусу дітей у садках захищають паперовими рушничками, які батьки купують самостійно. «Кожна дитина забезпечена. Батьки забезпечили рушничками. Ці рушнички паперові одноразові. Один раз використали і викинули. Все забезпечують батьки. Так. Добре», – Василь Білогура, начальник управління освіти Чернігівської міськради. Також на нараді міський голова ознайомив підлеглих із дорожньою стратегією Чернігова, зачитавши перелік вулиць і під’їздів, де найближчим часом прокладатимуть асфальт.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: