Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Наближеним до Чорнобиля територіям перерозподілили кошти з ядерного могильника

Київська облдержадміністрація вкотре переглянула перелік об'єктів для фінансування за рахунок грошей з будівництва Централізованого сховища для зберігання відпрацьованого ядерного палива. Традиційно збільшилося фінансування для Славутича, зменшили розмір коштів для Іванківського району. Поліському – залишили без змін. На місцях ...

 

Київська облдержадміністрація вкотре переглянула перелік об'єктів для фінансування за рахунок грошей з будівництва Централізованого сховища для зберігання відпрацьованого ядерного палива.

Традиційно збільшилося фінансування для Славутича, зменшили розмір коштів для Іванківського району. Поліському – залишили без змін. На місцях говорять: навіть за наявності фінансування із реалізацією робіт є проблеми.  Як стало відомо KV, 10 червня голова Київської ОДА Василь Володін підписав розпорядження №260 “Про внесення змін до Переліку об’єктів соціального призначення, на спорудження (будівництво) яких спрямовуються кошти в обсязі 10 відсотків загальної кошторисної вартості будівництва Централізованого сховища для зберігання відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій”.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”


Урізали кошти



Згідно з документом, з переліку будівництв Іванківського району було виключено реконструкцію об'єктів водопостачання Комунального підприємства Іванківської районної ради “Іванківводоканал” зі встановленням станцій автоматичного керування з частотними перетворювачами та заміною насосних агрегатів артезіанських свердловин №15,16,20. Вартість робіт – 1 млн 335 тис. 246 гривень.



Відтак Іванківщина має освоїти 25 млн 523 тис. 113 гривень. У переліку об'єктів для фінансування залишились реконструкція системи теплопостачання та гарячого водопостачання Іванківської загальноосвітньої школи №2 у селищі Іванків (4 млн 297 тис. 672 гривень), реконструкція Оранської філії опорного навчального закладу “Прибірське навчально-виховне об’єднання “Загальноосвітня школа I-III ступенів – дитячий садок” в селі Оране (2 млн 567 тис. 953 гривень), реконструкція корпусу харчоблоку КНП ІРР “Іванківська центральна районна лікарня” у Іванкові (18 млн 657 тис. 488 гривень).



Як розповів KV голова Іванківської райради Валерій Потієнко, затверджені три проєкти не реалізуються через відсутність фінансування.

“Підрядникам потрібно давати передплату, а фінансування не виділяється, тому роботи не розпочаті. Крім того, нам довелось переробляти купу проєктів, бо виявилось, що не можна подавати капітальні ремонти та будівництва, лише реконструкції. Реконструкцію об'єктів водопостачання “Іванківводоканалу” нам виключили з переліку, бо була проблема із підрядниками і нам довелось заплатити за роботу коштами району. Загалом проєктів ще дуже багато. Є непорозуміння щодо того, які варто подавати на фінансування. Я наполягаю, що це мають бути об'єкти не лише Іванкова, а усього району. До того ж, ми йдемо до створення громади і маємо думати про села”, – каже він.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм Подписаться


Збільшили фінансування



Місту Славутичу, навпаки, збільшили перелік об'єктів та фінансування. Додалась реконструкція зовнішніх мереж електропостачання (10 кВт,0,4 кВт) на території дорожньо-експлуатаційної дільниці по вул. Військових будівельників. Вартість – 3 млн 205 тис. 628 гривень.



Без змін залишились раніше затверджені 24 об'єкти – будівництво нового кладовища (20,8 млн гривень), реконструкція І та ІІ блоків поліклініки (8,3 млн та 6,5 млн), реконструкція будівлі критого басейну з ванною 25х8,5 м і дитячою ванною 10х6 м (6,8 млн), ремонт дорожнього покриття по вул. Героїв Дніпра (11,5 млн), реконструкція спортивної зали та санітарних приміщень будівлі загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 (1,8 млн ). Також – будівництво альтанок на території дошкільного навчального закладу №4 “Марите” (2,3 млн), реконструкція арок №1,2 площі в загальноміському центрі (961 тис.), реконструкція огорожі Славутицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 (1,3 млн).



Також у переліку об'єктів реконструкція огорожі дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №5 “Джерельце” (1,2 млн), реконструкція будівлі (заміна вікон та дверей) Славутицької загальноосвітньої школи №1 (7,1 млн), реконструкція внутрішніх приміщень Славутицької загальноосвітньої школи №2 (13,2 млн), реконструкція лінії енергопостачання високощільної котеджної забудови Московського кварталу (920 тис.), реконструкція загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 (влаштування пандуса на евакуаційному виході, вартість 549 тис.), реконструкція зовнішнього освітлення Бєлгородського кварталу міста (1,2 млн).



Ще Славутичу профінансують реконструкцію дорожнього покриття проспекту Ентузіастів (9 млн), реконструкцію зовнішнього освітлення Єреванського та Тбіліського кварталів (1,5 млн), влаштування пандуса на головному вході будівлі міжнародного центру розвитку бізнесу “Славутич – ХХІ століття” (378 тис.), будівництво сучасного дитячого футбольно-волейбольно-баскетбольного майданчика (1 млн), реконструкцію водоочисних споруд (насосна станція II підйому та водозабірні свердловини, вартість 21,5 млн), облаштування штучного покриття стадіону “Каскад” (13,5 млн), реконструкцію покрівлі будівлі Славутицької загальноосвітньої школи №2 (9,8 млн), реконструкцію димової труби центральної міської котельні (3,2 млн). Загальна вартість усіх об'єктів наразі складає 180 млн 19 тис. 728 гривень.



Як розповів KV перший заммера Славутича Віктор Шевченко, роботи з реалізації об'єктів проводяться кволо.

“Проведенням тендерів займається департамент Київської ОДА, а не міська рада. Вони працюють з підрядниками. Ми тільки можемо спостерігати, як виконуються роботи. Звісно, що хотілося б швидшого виконання нагальних проєктів”, – говорить він.



Залишили без змін



Поліський район досі має затверджених 13 проєктів загальною вартістю 73 млн 982 тис. 993 гривні.



Нагадаємо, у смт Красятичі планується реконструкція опорного навчального закладу Красятицьке НВО “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок” (9,1 млн) та реконструкція опорного навчального закладу Красятицьке НВО “Загальноосвітня школа I-III ступенів-дитячий садок “Казочка” (5 млн).



В селі Максимовичі – реконструкція Максимовицького навчально-виховного об'єднання “Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів дошкільний навчальний заклад” (9,8 млн), реконструкція Максимовицького навчально-виховного об'єднання “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад” дитячий садок “Казочка” (2,5 млн), реконструкція системи вуличного освітлення (3,1 млн), реконструкція спортивного майданчика із штучним покриттям на території Максимовецького навчально-виховного об'єднання “Загальноосвітня школа I-II ступенів дошкільний навчальний заклад” (1,9 млн), реконструкція будинку культури (11 млн).



У селі Радинка запланована реконструкція Радинського навчально-виховного об'єднання “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів дошкільний навчальний заклад” (15,4 млн гривень) та реконструкція на території закладу спортивного майданчика з штучним покриттям (1,9 млн).



В селі Романівка буде проведено реконструкцію системи вуличного освітлення (1,5 млн) та реконструкцію сільського клубу (3,3 млн).



Також затверджено реконструкцію спортивного майданчика із штучним покриттям по вул. Яблунева в селі Вовчків (1,4 млн) та реконструкцію Володарського сільського клубу у селі Володарка (4,9 млн)



Як зазначив у коментарі KV голова Поліської РДА Андрій Лещенко, район дотаційний і не має коштів для виготовлення проєктної документації для подання в КОДА.



“Зміни по нашому району не вносять, оскільки ми не подаємо проєкти. Нещодавно вдалось виготовити проєктно-кошторисну документацію на пожежні сигналізації, днями будемо подавали на область. По затверджених проєктах тільки завершились тендерні процедури. Скоро розпочнуться роботи на двох об'єктах – реконструкція Володарського сільського клубу і реконструкція системи вуличного освітлення у Романівці”, – говорить він.



Нагадаємо, як раніше писала KV, до переліку об'єктів інфраструктури Іванківського, Поліського районів і міста Славутич, які фінансуються за рахунок грошей з будівництва Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), в черговий раз було внесено зміни 7 квітня. За ці гроші передумали ремонтувати Іванківську школу №2, а Славутичу, навпаки, збільшили суми на раніше затверджені ремонти майже в два рази.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: