Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Благоустрій мого двору: перші результати

Цього року Програма благоустрою міста Славутича на 2020 рік була доповнена новим пунктом: «Благоустрій внутрішньоквартальних територій міста «Благоустрій мого двору», за ініціативою мешканців». Ідея міського голови Юрія Фомічева підтримана відповідним рішенням депутатського корпусу міської ради та набула реальних рис. Все дуже просто – місто виділяє ...

 

Цього року Програма благоустрою міста Славутича на 2020 рік була доповнена новим пунктом: «Благоустрій внутрішньоквартальних територій міста «Благоустрій мого двору», за ініціативою мешканців».

Ідея міського голови Юрія Фомічева підтримана відповідним рішенням депутатського корпусу міської ради та набула реальних рис. Все дуже просто – місто виділяє 1 мільйон гривень, який розподіляється на кожен багатоквартирний будинок або квартал котеджної забудови пропорційно до кількості зареєстрованих осіб, а вже самі мешканці вирішують на які заходи з благоустрою двору витрати кошти. Причому надана можливість об’єднуватись як декількома будинками, так і цілим кварталом, а також співфінансувати заходи або власними силами виконувати роботи (якщо коштів не вистачає на реалізацію задуманого).

На жаль, карантин вніс свої корективи у процес, і прописаний порядок реалізації проєкту, довелось коригувати, але славутичани досить активно включилися до роботи і на сьогодні ми маємо такі результати:

 

Надійшли заяви на реалізацію 66 проєктів на загальну суму 745 682,9 грн.
Правом участі у проєкті «Благоустрій мого двору» скористались мешканці 86 багатоквартирних будинків та котеджної забудови 3-х кварталів.
Серед них 6 проєктів - це колективні заявки (охоплюють більше ніж 1 будинок).
Співфінансування передбачено у 21 проєкті на загальну суму 116 437 грн.

Найбільшою потребою у благоустрої дворів виявилися лавки відпочинку (придбання або ремонт) та ремонт доріжок. Не залишилось поза увагою освітлення та озеленення. Є серед проєктів і досить цікаві – встановлення мангалу та стола для пінг-понгу, встановлення камер відеоспостереження.

Наразі проходить етап розгляду поданих проєктів членами робочої групи. Орієнтовно до 10 серпня 2020 року висновки будуть опрацьовані, а схвалені проєкти передані до відповідних служб для фінансування та реалізації.

Відділ з питань житлово-комунального господарства, тарифоутворення, енергоефективності та енергозбереження

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: