Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Зловмисники зі столиці ошукали мешканців Чернігова

Поліцейським та кіберполіції із Чернігова вдалося виявити чоловіка та жінку, яки приїхали з Києва до Чернігова та займалися злочинними справами. за допомогою спеціальних накладок вони ошукали чернігівців на великі суми. Такий вид злочину називається "кеш-треппінгом". Зловмисники прикріплювали на банкомати спеціальні накладки, що перешкоджали ...

 

Поліцейським та кіберполіції із Чернігова вдалося виявити чоловіка та жінку, яки приїхали з Києва до Чернігова та займалися злочинними справами. за допомогою спеціальних накладок вони ошукали чернігівців на великі суми. 

Такий вид злочину називається "кеш-треппінгом". Зловмисники прикріплювали на банкомати спеціальні накладки, що перешкоджали видачі готівки. Про це повідомляєДепартамент кіберполіції Національної поліції України. Далі вони чекали, поки хтось скористається банкоматом для зняття готівки, і оскільки накладки фізично перешкоджали видачі купюр, громадяни вважали, що банкомат не працює, та йшли, не отримавши коштів. Після того зловмисники виймали накладку та забирали гроші. Таким чином фігуранти ошукали громадян на чверть мільйона гривень.

 

В оселі співмешканців та в їхньому автомобілі правоохоронці провели обшуки та вилучили частини алюмінієвого профілю, які використовувалися як накладки, а також ноутбук, мобільні телефони, сім-карти. Усі речові докази направленні на проведення відповідних експертиз.

 

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 ККУ (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку). Фігурантам загрожує до 6 років ув’язнення.

 

Вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: