Завантаження ...

Де навчатися славутичанам?

Останні два роки у Славутичі для абітурієнтів та їх батьків питання, де навчатися стає гострішим. У Славутичі є 4 школи та 1 ліцей, з яких кожного року випускаються більше 100 випускників. Але де їм навчатися, коли у рідному місті немає навчальних закладів післяшкільної освіти? Раніше у Славутичі були два філіали Київського та Чернігівського вузів, але їх закрили приблизно 2-3 роки тому...

 


Останні два роки у Славутичі для абітурієнтів та їх батьків загосрюється  питання, де навчатися? У Славутичі є 4 школи та 1 ліцей, з яких кожного року випускаються більше 100 випускників. Але де їм навчатися, коли у рідному місті немає навчальних закладів післяшкільної освіти? Раніше у Славутичі були два філіали Київського та Чернігівського вузів, але їх закрили приблизно 2-3 роки тому.

- Я навчалася в першій школі Славутича та вже отримала диплом бакалавра в Чернігівському національному технологічному університеті, - пояснює Вірсавія Зінченко. – Прийшлось змиритися з тим, що у Славутичі немає ВНЗ та потрібно їхати навчатися в інше місто. Не можу сказати, що навчання в Чернігові таке складне, тим паче, що Чернігів для славутичан як рідне місто.

 


У Славутичі, як і в інших багатьох містах є курси: англійської мови та курси отримання прав на водія. Але далеко не всім підходять такі напрямки професій. Тим паче, якщо сучасна молодь прагне отримати вищу освіту, яку неможливо отримати у Славутичі. Молодих людей цікавлять нові та актуальні професії: дизайнер, юрист та інші.

Олександр Сергієнко навчається вже 2 роки у Ніжинському агротехнічному університеті. Розповідає, що на початку було важко, адже це інше місто, до якого потрібно звикнути.

 


- Насправді, це погано, що у Славутичі немає вищих навчальних закладів. Мені хотілось би, щоб у моєму місті були також навчальні заклади післяшкільної освіти, - коментує Олександр. – До славутичан в Ніжині нормально ставляться. Мені пощастило, що я з дитинства комунікабельний, тому я швидко знайшов собі друзів.

- Шкода, що в Славутичі немає ВНЗ, і дітям приходиться їхати в інше місто аби отримати професію. У Славутичі колись були дві філії, але їх вже немає, тому і перспектив тепер у молоді немає, - пояснює Галина Зінченко.

На сьогоднішній день, славутичани вступають в тутешні міста, щоб здобути професію: в Чернігів, в Ніжин, в Київ.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия