Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Як працює Славутицька бібліотека під час карантину?

Під час карантину всі повинні виконувати саніторно-епідемічні норм, які встановили МОЗ. Як працюють магазини, ресторани вже всім відомо. А от як працює міська бібліотека? З початком карантину в Україні єдина міська бібліотека у Славутичі працювала в режимі он-лайн. Зараз працює у звичному режимі як завжди...

Під час карантину всі повинні виконувати саніторно-епідемічні норм, які встановили МОЗ. Як працюють магазини, ресторани вже всім відомо. А от як працює міська бібліотека? З початком карантину в Україні єдина міська бібліотека у Славутичі працювала в режимі он-лайн. Зараз працює у звичному режимі як завжди.

- Ми дотримуємося всіх правил щодо карантину: наші читачі заходять у масках, ми, працівники одягаємо їх. Закупилися антисептика, у кожного працівника є особистий антисептик, у читацьких залах також поставили антисептики для читачів, а також при вході до бібліотеки стоїть велика пляшка антисептику. Читацькі зали ми не дозволяємо переповнювати, якщо якийсь захід, то 10-15 людей, як і дозволено. Бібліотекарі приймають по 1-2 людини. Тримаємо дистанцію один від одного 1,5 метри, - прокоментувала директорка Загальноміського бібліотечно-інформаційного центру, Наталія Портная.

 


Запевняють, що після ослаблення карантину читачів збільшилося. Кожного дня приходять люди. Під час суворого карантину бібліотека працювала не тільки он-лайн, але ще й на замовдення. Бібліотекарі носили книги на замовлення своїм читачам. 

- Також ми самі для читачів та для працівників бібліотеки пошили захисні масочки. Самі одягаємо, була таке, що у читачів немає або забули, то ми масочку дамо. В минулому році ми виграли проєкт "Бюджет участі" і нам закупили швейні машинки, тому користаючись нагодою, ми пошили масочки, - пояснила Наталія Портная.



Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: