Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Корона-безробіття

За останні 15 років в Україні зафіксували найвищий рівень безробіття. Через високий рівень епідемічної захворюваності коронавірусом, Україна зазнала поразки. За 9 місяців послугами Славутицького центру...

За останні 15 років в Україні зафіксували найвищий рівень безробіття. Через високий рівень епідемічної захворюваності  коронавірусом, Україна зазнала поразки. За 9 місяців послугами Славутицького центру зайнятості скористувалися 1197 славутичан, з яким 970 людей мали статус безробітного. Як аоказують дослідження Міського центру зайнятості, то серед зареєстрованих безробітних 50,2% становлять жінки, 47,5% - молоді люди, віком до 35 років. А 23,4% - соціально вразливі громадяни

Під час адаптованог окарантину Міський центр зайнятості працював онлайн. Славутичанин, який хотів стати на біржу, повинен був подати заяву та документи в особистому кабінеті. Цей кабінет допомагає шукати роботу безробітному, а роботодавцю допомагає знайти працівників. Це всеукраїнська база вакансій та резюме, яка допомагає знайти роботу за фахом або за особистими вподобаннями. 

 


В умовах карантину з березня по серпень, а тоюто від початку впровадженого карантину, процедура отримати статус безробітного значно спростилася. Людина, яка шукає роботу могла подати документи онлайн, і за перший же день отримати статус безробітного. Міський центр зайнятості надавав онлайн консультації та поради.

Та лише з 31 серпня цього року по сьогоднішній день, Міський центр зайнятості працює не в онлайн режимі. Відновлений прийом громадян, але з дотриманням карантинних норм.

За останні 9 місяців, 473 людини влаштувалися на роботу. За ці місяці 126 роботадавців надали Міському центру зайнятості 756 ввакансій.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: