Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі позбавили ліцензії магазини, в яких продавали неповнолітнім алкоголь та цигарки

Поліцейські викрили підприємців, які продава алкоголь та цигарки неповнолітнім. Підприємцям Київщини анульовали 58 ліцензій через продаж алкоголю та тютюну дітям...

 


Поліцейські викрили підприємців, які продава алкоголь та цигарки неповнолітнім. Підприємцям Київщини анульовали 58 ліцензій через продаж алкоголю та тютюну дітям.
Упродовж всього року працівники ювенальної превенції поліції столичної області проводять рейди закладами торгівлі. Наразі вже задокументовали 154 факти незаконного продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім, що на 28 випадків більше, ніж у минулому році.
За даними поліції, найбільше порушень правоохоронці зафіксували на Білоцерківщині – 33 факти, 24 у Києво-Святошинському районі, 16 правопорушень на Обухівщині. Непоодинокі випадки виявлені і в інших регіонах столичної області.
У місті Славутичі з початку 2020 року підприємцям анульовали 2 ліценції через незанний продаж неповнолітнім алкоголь та цигарки.

За усіма фактами правопорушень поліцейські склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штраф, передбачений законодавством, становить від 1700 гривень до 6800 гривень.
Якщо порахувати, то з початку року підприємці столичної області сплатили штрафів на загальну суму майже пів мільйона гривень.Крім того, за такі порушення торгівлі суб’єкту господарювання анулюється раніше видана ліцензія на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
Тож, поліцейські Київщини з початку року направили 154 подання до Державної фіскальної служби, де анульовали 58 ліцензій на продаж алкоголю та тютюну.


Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: