Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Славутич на шляху створення дружнього простору для дітей

Октябрина Лісовська, голова громадської організації Центр соціального лідерства, засновник babysss провела робочу зустріч у Славутичі. На початку презентації, вона звернула увагу на нашу реальність, що не відповідає вимогам дружнього до дітей дизайну, реалій безбар’єрного до всіх громадян простору...

Октябрина Лісовська, голова громадської організації Центр соціального лідерства, засновник babysss провела робочу зустріч у Славутичі. На початку презентації, вона звернула увагу на нашу реальність, що не відповідає вимогам дружнього до дітей дизайну, реалій безбар’єрного до всіх громадян простору.

Про це повідомили на сторінці Славутицької міської ради.

Славутич став першим пілотним проєктом «Без бар’єрів» у країні, тому початок співпраці з Центром соціального лідерства закономірний. Важко не погодитися із Октябриною, що місця дружні до дитини мають бути безпечними, екологічними, комфортними, зручними, сприятливими для розвитку здібностей.

З чого почати? Які місця мають стати взірцем дружнього для малюків дизайну? Які світові практики кращі? На всі ці питання були надані відповіді під час зустрічі із міським головою Юрієм Фомічевим, головним архітектором Дмитром Баглаєвим, начальником УКБ Сергієм Вороною, завідуючою сектором молодіжної політики Уляною Єрастовою. Продемонструвала Октябрина Лісовська і власні дизайнерські проєкти, обладнання, флекс для малюків. Наступним кроком стане підписання угоди про співпрацю міської влади із програмою «Тут раді дітям», що об’єднає зусилля у просуванні ідеї безбар’єрності та дружнього простору для малюків. 

Також Октябрина запропонувала представникам громадськості, експертного та бізнес-середовища звертатися зі пропозиціями щодо розробки проєкту Національної стратегії безбар’єрності.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: