Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

У Славутичі пропонують створити "Пласт". Що про це думають славутичани?

У Славутичі хочуть створити "Пласт" - організація національного рівня, рекомендована до співпраці Мінмолодьспортом. Простими словами "Пласт" - це скаутська національна організація, рух якої полягає у виховані дітей та молоді на основі системи цінностей...

У Славутичі хочуть створити "Пласт" - організація національного рівня, рекомендована до співпраці Мінмолодьспортом. Простими словами "Пласт" - це скаутська національна організація, рух якої полягає у виховані дітей та молоді на основі системи цінностей. 

Але перед тим, як створити таку організацію, робітники Відділу молоді та спорту Славутицької міської ради опублікували у мережі Фейсбуку опитування, чи згодні містяни, щоб створити таку організацію у Славутичі. 

- Саме в Славутичі і шукаємо людину, що бажає створити організацію "Пласт" на місцевому рівні. Залучати когось ззовні будемо лише в рамках співпраці та обміну досвідом, екскурсій та навчання тощо. ми можемо співпрацювати з будь-якою організацією, яка має бажання розвивати у місті спорт, молодіжний рух або національно-патріотичний (військово-патріотичний) рух. "Пласт" - організація національного рівня, рекомендована до співпраці Мінмолодьспортом, - повідомили у Відділі молоді та спорту.

Серед славутичан знайшлися прихильники цієї організації та будуть тільки раді, що така організація буде існувати в місті Славутичі.

- Якийсь час тому я про це, навіть, мріяла. Найближча від нас організація "Пласт", знаходиться, чи то в Ніжині, чи то у Новгороді Сіверському, вже зараз точно і не пам'ятою. Для нашої сім'ї це, на жаль, вже не актуально. Але, я переконана, що "Пласт" був би корисним для інших дітей, молодих людей, юнаків і дівчат, які, як і наша сім'я, стикається з проблемою відсутності українського інформаційного, мовного простору в Славутичі та у його суспільному, світському житті. Знаю, таких людей у нашому місті не багато, тому, я вважаю, це було б для них просто ковтком свіжого повітря. Отже, я цю ідею дуже і дуже підтримую, - прокоментувала під опитування славутичанка Lesia Khusalimova (псевдонім збережений).

Але є й люди, які проти цієї організації, коментують, що у Славутичі немає де працювати людям, тому молодь виїжджає, ось про що потрібно попіклуватися, а не про "Пласт". Все ж таки, більшість людей підтримують рішення створити "Пласт".

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: