Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Цифри хворих на коронавірус збільшуються. Рекомендації лікарів

Коронавірус поширюється, статистика хворих людей зростає, а от рівень вакцинованих людей чомусь на другій хвилі призупинився. Відомо, що у Славутичі вакцинували на першій хвилі близько 90 людей, під час якої отримали одну дозу депутати та медичні працівники. А ось нещодавно почалася друга хвиля вакцинації...

Коронавірус поширюється, статистика хворих людей зростає, а от рівень вакцинованих людей чомусь на другій хвилі призупинився. Відомо, що у Славутичі вакцинували на першій хвилі близько 90 людей, під час якої отримали одну дозу депутати та медичні працівники. А ось нещодавно почалася друга хвиля вакцинації.
За словами генерального директора Славутицької міської лікарні третя хвиля вакцинація повинна відбутися або в квітні, або в травні місяці. Тим паче, що готуються створити власну команду, в яку будуть входити славутицькі лікарі. Адже як відомо на сьогодні, що роблять щеплення медична бригада з Києва, яка приїжджає всього на один день і тільки заради того, щоб зробити одну дозу вакцини.
- Тенденцію, яка зараз відбувається в Україні, ми її спостерігаємо і у Славутичі. Вже не перший раз ми озвучували, що тести у нас беруться два рази на тиждень. Тобто два рази на тиждень ми відвозимо тести і по кількості зразків ми вже можемо зрозуміти який у нас рівень захворюваності. Тому я хочу сказати, що за останні два тижні ми відвезли приблизно від 120 до 150 ПЛР-тестів. І виявили дуже високий відсоток, тому що з них приблизно 70% ми отримаємо позитивних тестів, - прокоментувала у місцевих ЗМІ Суганяка Олена, завідувачка відділення первинно медико-санітарної допомоги.
Наразі відомо, що у Славутичі значно збільшився ріевнь захворюваності; за попередню добу в місті зафіксували 21 випадків на захворювання. Також у статистиці на сторінці Славутицької міської ради зазначено, що наразі в місті хворіють 306 людей, а за вечь час пандемії померло 12 людей. Госпіталізували 42 людей через ускладнення хвороби, а ПЛР-тестів від початку карантину провели 3329.
Лікарі закликають жителів міста, як можна частіше мити руки з милом та при можливості користуватися антисептичними засобами, які є при вході у буль-яке приміщення. Також носіть захисні маски, аби захистити себе та ваших близьких, або просто незнайомих людей. Також медики рекомендують обовз'яково звернутися до свого сімейного лікаря, якщо у вас є симптоми характерні при захворюваності на коронавірус.
Британ Дар'я

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: