Завантаження ...

Знайомтесь, самопоселенець зони відчуження - Михайло Шилан

В зоні відчуження нараховується приблизно сто самопоселенців. Сьогодні познайомимся з одним з них - Михайло Шилан. Мешкає щирий й гостинний чоловік у Чорнобилі, на вулиці Миру. Він каже, що назва має велике значення для нього, бо все починається з миру та взаємопоразуміння. Михайлу Шилану 84 роки, у 1986 він з родиною виїхав до села під Білою Церквою, у Чорнобиль знову ...

В зоні відчуження нараховується приблизно сто самопоселенців. Сьогодні познайомимся з одним з них - Михайло Шилан.  Мешкає щирий й гостинний чоловік у Чорнобилі, на вулиці Миру. Він каже, що назва має велике значення для нього, бо все починається з миру та взаємопоразуміння.
Михайлу Шилану 84 роки, у 1986 він з родиною виїхав до села під Білою Церквою, у Чорнобиль знову переїхав у 2000-му році разом із дружиною. Зараз він мешкає сам.
Нещодавно ми завітали у гості до цікавого дідуся, в минулому - вчителя початкових класів, який, до речі, має незвичне захоплення - збирає предмети старовини, побуту полісян та експонати, що залишились з часів боїв за чорнобильську землю в період Другої світової війни. Знайдений скарб він зберігає у окремій невеличкій дерев'яній споруді.
Експозиція його приватного музею поповнювалась знахідками, на які Михайло Павлович або його покійна дружина Параска Романівна натрапляли вздовж берега річок Прип’ять, Уж або знаходили на околицях Чорнобиля.
Землю свою Михайло Павлович любить, що повернувся, жодного дня не шкодував. Каже, будинок купив незадовго до аварії, тут його душа. У Вишневому з родиною мешкає донька, але "в коробку на поверхи" він не хоче.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия