Завантаження ...

Знову сталкери-іноземці у зоні відчуження

Чорнобильська зона ніби потужний магніт притягує до себе молодь з різних куточків не тільки України, але і світу. Загалом, протягом минулих вихідних правоохоронці спіймали 12 шукачів радіаційних пригод, зокрема трьох іноземців. Решта порушників приїхали з різних куточків України. Нелегальних «туристів» затримали поблизу міст Чорнобиль, Прип’ять та села Луб‘янка. «Сталкери» пробралися ....

Чорнобильська зона ніби потужний магніт притягує до себе молодь з різних куточків не тільки України, але і світу. Загалом, протягом минулих вихідних правоохоронці спіймали 12 шукачів радіаційних пригод, зокрема трьох іноземців. Решта порушників приїхали з різних куточків України. Нелегальних «туристів» затримали поблизу міст Чорнобиль, Прип'ять та села Луб‘янка. «Сталкери» пробралися на заборонену територію, минаючи контрольно- пропускні пункти. Найстаршому з них 31 рік, а наймолодшому — 19.

На поціновувачів екстремального туризму склали протоколи за ст. 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу про адміністративні правопорушення. Кожному з шукачів пригод доведеться заплатити від 340 до 510 гривень штрафу. Крім того, відносно іноземців готується подання до Державної міграційної служби для скорочення терміну їх перебування в Україні. До речі, до зони нелегальні «туристи» намагаються потрапити як правило пішки. Адже будь-який транспорт екстремалів підлягає конфіскації. Але цього року п'ятеро киян примудрилися здивувати навіть бувалих правоохоронців. «Сталкери» пробралися на закриту території покинутою залізницею на саморобній дрезині. Шукачів пригод затримали поблизу Чорнобильської атомної електростанції.

Олександр ГАЛУХ, «Вечірній Київ»

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:
мрия