Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Автор вітражів Чорнобильської АЕС

Автор вітражів Чорнобильської АЕС фото

Шанувальники живопису мали можливість нещодавно відвідати виставку картин художника МИКОЛИ ЛІННІКА , що була представлена у Загальноміському біліотечно-інформаційному центрі У День міста Славутича - 2021 він отримав почесну нагороду «За особистий внесок в розвиток міста». Його мистецький талант проявився в ранньому дитинстві.

 

Шанувальники живопису мали можливість нещодавно відвідати виставку картин художника МИКОЛИ ЛІННІКА , що була представлена у Загальноміському біліотечно-інформаційному центрі
У День міста Славутича - 2021 він отримав почесну нагороду «За особистий внесок в розвиток міста».

Його мистецький талант проявився в ранньому дитинстві. Художник згадує, що у його маленькому місті Токмак, що на Запорізькій землі, не біло навіть ізостудії, але тяга до малювання була наскільки велика, що він вже у шість рочків точно знав ким буде.

У нього до цього часу збереглася книга «Основи малювання» за 1960 рік. З них та інших книг він вчився малювати . З армії привіз альбом, де олівцем намалював всіх своїх товаришів по службі.

Школу художньої майстерності він продовжив, працюючи художником-оформлювачем на одному з потужних Дизельно-будівельному заводі м.Токмака.

Склавши майже всі іспити на відмінно Микола став студентом Харківського інституту мистецтв.

Після навчання разом з сім’єю приїхав на роботу до м.Чернігова, де працював довгий час художником-монументалістом в Художньо-промисловій майстерні Спілки художників України.

Тут він започаткував виробництво художніх вітражів. У 1985 році його ескізи вітражів були затверджені республіканською монументальною радою для художнього оформлення Чорнобильської АЕС. Ця масштабна робота була виконана за два дні до страшної аварії.

У перші роки будівництва міста Славутича Микола Ліннік працює на посаді головного художника і безпосередньо займається контролем за проведенням та якістю виконання значимих архітектурно-художніх об’єктів, якими до цього часу славиться Славутич.

Це не тільки художні роботи в інтер’єрах дитячих дошкільних та шкільних закладів, а і монументальні роботи в кварталах міста.

Він - автор багатьох вітражів, що прикрашають АПК-1 на Чорнобильській АЕС та ЗОШ№3, ліцей, басейн «Дельфін», автотранспортне підприємство «АТАСС», міську залу урочистих подій.

Герб міста на будівлі міської ради – це також робота, очолюваної ним в минулому фірми «Нерафа».

Художник завдячує Славутичу, що мав можливість познайомитися з інтелігентними, духовно міцними, талановитими людьми - енергетиками , будівельниками, освітянами, культпрацівниками, художниками з різних республік, які приїздили в перші роки будівництва міста.

Як кажуть, у художника немає пенсійного віку. З-під пензля Миколи Лінніка виходить багато цікавих полотен. У своїх роботах він чуттєво підбирає фарби для передачі місцевих краєвидів, натюрмортів, портретів…

Побажаємо ХУДОЖНИКУ натхнення, творчого, сонячного довголіття!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: