Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Україна потребує нового закону про вільні економічні зони

В Інституті «Вільних економічних зон» (ВЕЗ) Павла Климця 8 лютого відбувся “круглий стіл”, присвячений перспективам розвитку регіонів, місцевих громад і окремих галузей економіки. Він мав промовисту назву «Інструмент ВЕЗ в Україні заради розвитку регіонів та окремих галузей». Учасниками “круглого столу” стали народні депутати...

 

В Інституті «Вільних економічних зон» (ВЕЗ) Павла Климця 8 лютого відбувся “круглий стіл”, присвячений перспективам розвитку регіонів, місцевих громад і окремих галузей економіки. Він мав промовисту назву «Інструмент ВЕЗ в Україні заради розвитку регіонів та окремих галузей».

Учасниками “круглого столу” стали народні депутати, керівники органів місцевого самоврядування та державних адміністрацій, представники органів центральної влади і бізнесу. На заході був присутній і міський голова Славутича Юрій Фомічев.

Підбиваючи підсумки заходу, міський голова зазначив, що майже 20 років тому Спеціальна економічна зона (СЕЗ) дала можливість на той час монопрофільному місту, із зупиненими енергоблоками Чорнобильської АЕС, залучити інвестпроекти, диференціювати економіку та уникнути соціальних потрясінь.

Як показує досвід західних сусідів, сучасні інструменти створення привабливих умов для залучення інвестицій (вільні економічні зони, індустріальні парки, кластери) дають можливість для регіонального розвитку, що є особливо актуальним для України в контексті децентралізації.

Наприкінці заходу присутні винесли пропозицію про зміну базового закону про СЕЗ, зокрема − в частині можливості їх створення за рішенням місцевої влади. А вже у понеділок, на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів, міський голова дав доручення начальнику управління економіки вивчити питання щодо вільної митної зони та можливості її відкриття в нашому місті.

Відділ інформації

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: