Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Київщина обрана УЄФА першим пілотним регіоном для реалізації проекту GROW – Ярослав Москаленко

Упродовж 2019-2020 років на Київщині реалізо-вуватиметься спеціалізована програма УЄФА GROW Participation з яскраво вираженими соціальними функціями. Хід впровадження програми обговорили під час зустрічі голова Київської обласної федерації футболу...


Упродовж 2019-2020 років на Київщині реалізовуватиметься спеціалізована програма УЄФА GROW Participation з яскраво вираженими соціальними функціями. 


Хід впровадження програми обговорили під час зустрічі голова Київської обласної федерації футболу Ярослав Москаленко, експерт з масового футболу УЄФА Ігор Янковіч та керівники вітчизняного варіанту проекту УЄФА GROW Participation Оксана Лесик і Єлизавета Степанюк.

Як відзначалося під час зустрічі, проект GROW відкриває нові можливості для популяризації футболу, абсорбуючи найкращі практики різних країн. «Це наступна ступінь розвитку масового футболу і нова якість розуміння його соціальної функції на теренах європейського континенту. Охоплюється і дитячий футбол, і жіночий, і аматорський, і ветеранський. В основу закладаються цінності гри, командний дух і здоровий спосіб життя», – повідомив Ярослав Москаленко.


Учасники зустрічі підкреслили, що Київщина обрана пілотним регіоном у нашій країні насамперед тому, що саме тут істотно поліпшено та розбудовано матеріально-технічну базу народної гри в останні роки. Як розповів Ярослав Москаленко, щоб досягти успіху у популяризації футболу, не потрібно бути суперпрофесіоналом, головне – прагнути до самовдосконалення: «Двадцять років тому я почав з малого – на Вишгородщині створив аматорський футбольний клуб «Діназ», який не мав нічого. Тільки бажання.


Росли, розвивались, залучали однодумців. Створили повноцінну футбольну академію, через яку пройшли тисячі юнаків, збудували два сучасних повнорозмірних стадіони, забезпечили клуб всім необхідним на постійній основі. Ми робили те, чого прагнули. І врешті нас помітили навіть у швейцарському Ньоні, нагородивши бронзовою нагородою УЄФА в номінації «Кращий клуб Європи в масовому футболі».


Голова КОФФ підкреслив, що у своїй діяльності робить наголос саме на розвитку масового футболу: «За останні півтора роки, що я очолюю КОФФ, ми досягли вагомих результатів. Вперше 300 аматорських команд змагалося в різних чемпіонатах області, вперше ми залучили 176 дитячих команд, вперше за останні півтора десятка років титул найсильнішого розігрували десять ветеранських команд.

Ми запустили програму, завдяки якій вже будуються 7 великих футбольних полів. І знову – вперше в Україні. Також завдяки нашій ініціативі з обласного бюджету направляються кошти на трансфер команд дитячо-юнацького футболу і оплату суддів відповідних ігор. І таких «вперше» можна перелічувати багато. Це лише початок».

У ході зустрічі Ярослав Москаленко презентував сербському колезі Ігору Янковічу англомовне видання книги «Ukraine The Best» про сучасну українську культуру. «Щиро сподіваюсь, що наша співпраця дасть потужну синергію, і ми зможемо реалізувати той природний потенціал, який маємо», – підкреслив голова КОФФ.

Марія Бурлаковська

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: