Завантаження ...
Новобудови Києва
Новобудови Києва

Місія технічної підтримки на ЧАЕС

На Чорнобильській АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки, яка вивчатиме світовий досвід щодо довготривалого сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива. Протягом тижня технічні фахівці Чорнобильської АЕС разом з експертами ВАО АЕС вивчатимуть накопичений світовий досвід щодо довготривалого сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива (ВЯП)...

 
На Чорнобильській АЕС розпочала роботу місія технічної підтримки, яка вивчатиме світовий досвід щодо довготривалого сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива


Протягом тижня технічні фахівці Чорнобильської АЕС разом з експертами ВАО АЕС вивчатимуть накопичений світовий досвід щодо довготривалого сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива (ВЯП) та визначатимуть ймовірні ризики та шляхи їх уникнення стосовно майданчика ЧАЕС.

У перший день місії представники станції презентували своє бачення процесу зберігання ВЯП. Зокрема, у ході презентації зазначалося, що наразі зберігання ВЯП на промисловому майданчику відбувається у сховищі мокрого типу. Сховище відпрацьованого ядерного палива сухого типу (СВЯП-2) перебуває на етапі будівництва, яке фінансується з Рахунку ядерної безпеки Європейського банку реконструкції та розвитку.
 

 
В роботі місії беруть участь експерти Ігналінської АЕС (Литва), АЕС Пакш (Венгрія), АЕС Doel (Бельгія), Ontario Power Generation (Канада). Всі ці організації мають багаторічний досвід сухого зберігання відпрацьованого ядерного палива. У результаті роботи місії технічної підтримки очікується отримання інформації, яка дозволить звести до мінімуму помилки, пов'язані з довготривалим сухим зберіганням ВЯП, і набути досвіду в даному виді діяльності персоналу ДСП ЧАЕС.


У рамках місії передбачається відвідування експертами проммайданчика станції та ознайомлення зі СВЯП-2.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: